VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Bedankt en gefeliciteerd met de aanschaf van de beautycups van Dutchskincare. Het is aangeraden om deze meestgestelde vragen lijst samen met de handleiding goed door te nemen alvorens je start met cuppen. Dit om te begrijpen waarom je cupt, hoe je dit uitvoert en waar je eventueel rekening mee dient te houden.

Als je van plan bent om je gezicht te cuppen, oefen dan altijd eerst op je arm om het cuppen aan te voelen. Heb je dit gedaan en ga je nu beginnen met het cuppen van je gezicht? Doe dit dan voor de spiegel! Zo zie je precies wat het cuppen met je huid doet en ben je bewust van wat de reactie is. Bij het niet op de juiste volgen van de stappenplan in het begin kun je al gauw een “cup kiss” zien.  Dit is een normale reactie van de huid die gestagneerd is ( afvalstoffen bevat).  Alleen kan je dit voorkomen door in het begin iets voorzichtiger aan de slag te gaan.

Bouw het cuppen daarom altijd op. Geef de huid rust na de eerste paar keren cuppen, door na 2 a 3 dagen verder te gaan met opbouwen. 

In het begin is dit nog wennen, hoe vaker je cupt hoe meer handigheid je hier in krijgt. Oefenen baart kunst zeggen ze!

Kortom; je huid gaat detoxen door het cuppen en dit is alleen maar goed!

Indien je vragen hebt kan je ons altijd contacteren via info@dutchskincare.nl of een WhatsApp bericht sturen op nummer 06-41683844

Veel plezier met het cuppen.

Ga je je lichaam cuppen om je cellulite te verminderen? Hou er dan rekening mee dat een gezonde levensstijl ontzettend belangrijk is bij deze aanpak.

Cupping  zorgt er voor dat de bloedsomloop  wordt verhoogt en de ophoping van afvalstoffen worden verminderd. Het  vacuüm zuigen van de huid door de cups zorgen ervoor dat vetcellen kapot worden gemaakt. Doordat je hierna veel water drinkt worden deze afgevoerd en afgescheiden door het lichaam. Al gauw merk je, bij herhaaldelijk gebruik, dat je benen/armen steviger aanvoelen. De textuur wordt beter van het cuppen. 

Cellulite zijn te verdelen in 4 stadia’s, waarbij iedere stadia de gradatie van de klacht aan geeft;

 • Gradatie 0: geen cellulite
 • Gradatie 1: zachte huid wanneer men staat, maar een sinaasappel uiterlijk wanneer men zit.
 • Gradatie 2: de huid heeft een sinaasappel uiterlijk wanneer men staat en zit.
 • Gradatie 3: de huid heeft een sinaasappel uiterlijk wanneer men staat met bepaalde gebieden die erg diep zijn.

Hoe je van cellulite af kunt komen

De conditie van je huid is een afspiegeling van je lichamelijke gezondheid. Celwanden zijn gemaakt van lipiden en lecithine, die een gezond voedingspatroon nodig hebben om gezond en gehydrateerd te blijven. Je dient dus eerst van binnen voor je huid te zorgen voordat je de buitenkant gaat behandelen. Het is essentieel om je lichaam van de juiste voedingsstoffen en bouwstenen te voorzien zodat het zichzelf op de juiste manier kan genezen en repareren. Als je gezond eet wordt je huid vanzelf weer stevig en stralend, zonder kuiltjes en groefjes.

Voorbeelden van voeding die helpt bij de vermindering van cellulite:

 • Groene thee: behalve dat deze thee ideaal is als je een paar pondjes wil kwijtraken werkt het ook enorm goed bij de bestrijding van cellulite. In groene thee zit namelijk de stof theobromine, die het vrijgeven van vet dat is opgeslagen in het lichaam stimuleert.
 • Broccoli kan vanwege de hoge voedingswaarde een echte “koning van de groenten” worden genoemd. Elk broccoliroosje bevat een rijk mengsel van vitamines en mineralen, maar misschien wel de gezondste stof in broccoli is alfa-lipoïnezuur. Dit is een natuurlijk ingrediënt dat helpt voorkomen dat het collageen in het lichaam uithardt waardoor cellulite kan ontstaan.
 • Asperges hebben bijzondere ontstekingsremmende eigenschappen en verminderen een opgeblazen gevoel. Daarnaast stimuleren ze de bloedcirculatie en dragen ze bij aan de reiniging van giftige stoffen in je lichaam die cellulite kunnen veroorzaken.
 • Vette vis: goede vetten heeft je lichaam nodig voor een gezonde stofwisseling. Daarnaast dragen ze bij aan de vermindering van cellulite. Omdat de meeste vis verontreinigd is met kwik kun je het beste sardines of ansjovis eten. Het meest gezonde alternatief voor vis is Krill Oil, een visolie gemaakt van Krill dat leeft in de poolzeeën en naast gezonde omega-3 vetzuren rijk is aan antioxidanten.
 • Rode Bieten: alhoewel het klaarmaken van rode bieten soms een geklieder is helpen zij heel erg bij het behandelen van cellulite. Deze paars-rode knol bevat de stof lycopeen, die de bloedcirculatie stimuleert en helpt voorkomen dat het lichaam vocht vasthoudt. Daarnaast zit er ook kalium, vitamine E (essentieel voor een gezonde huid) en collageenversterkende vitamine A in de rode biet, die er samen voor zorgen dat giftige stoffen uit het lichaam worden verwijderd en het cholesterol wordt verlaagd.

Wat je absoluut moet vermijden als je last hebt van cellulite

Behalve veel gezonde voeding aan je voedingspatroon toevoegen is het ook heel verstandig om bepaalde voedingsstoffen die cellulite verergeren te vermijden. De meest beruchte voedingsmiddelen die je beter niet kan eten als je cellulite hebt zijn:

 • Augurken
 • Frites
 • Chips,
 • Bewerkte levensmiddelen, met name kaas, worst en andere bewerkte vleeswaren
 • Voeding waar veel zout of suiker in zit
 • Kant-en-klare slasauzen en dressings
 • Alcoholische dranken
 • Koffie

Als je cellulite zo effectief mogelijk wil behandelen is een permanente verandering in je voedingspatroon onontbeerlijk. Vaak is dat niet eens zo moeilijk, omdat veel gezonde voedingsstoffen die helpen cellulite te verminderen al in je voedingspatroon zitten. Echter, als je de hoeveelheid voeding in je voedingspatroon die cellulite verergert niet sterk reduceert of helemaal elimineert zijn de effecten van al die gezonde voedingsmiddelen maar heel beperkt.

Bron: https://jessevandervelde.com/cellulite/
 1. Scrub de huid
 2. Breng voor het cuppen een masker, olie, wasgel of serum aan (afhankelijk van je huidtype)
 3. Cup de huid richting de lymfeknopen (zie bijgeleverde informatie folder )
 4. Was de tussenstof eraf en reinig de huid na met lotion
 5. Gebruik een masker, aangepast op je huidtype
 6. Reinig je huid en breng een verzorgende serum aan.

Herhaal dit stappenplan twee maal per week voor een optimale huidverbetering. De rest van de dagen kun je gewoon cuppen zonder de huid te scrubben.

 Cuppen is een methode waar je handig in moet worden. Door regelmatig te cuppen, komt dit vanzelf. 

Zodra lucht onder de cupt komt, wordt het vacuüm opgeheven en floept de cup van de huid. Het is belangrijk om voldoende ‘glijmiddel’ te gebruiken om dit te verkleinen. Op een (te) droge huid werkt het vacuüm namelijk niet. Volg de richtingen die afgebeeld staan op de handleiding zoveel mogelijk om het floepen te voorkomen.

Het voorhoofd is kleiner waardoor je nog vaker moet oefenen om handigheid hierin te krijgen. De kleinste gezichten kunnen met de kleine cup aan de slag, wel is dit meer oefenen.

Na een paar keer cuppen zul je al merken dat dit niet meer (vaak) gebeurt. Succes!

Helaas niet! Wij twijfelen of de vacuüm sterk genoeg is bij een kleine cup. Wij zijn verder aan het uitzoeken of wij deze wellicht op de markt gaan uitbrengen. Stay tuned 😉

 

 

Wij staan zeker niet stil om het cuppen tot een optimale proces te laten verlopen, bij jou thuis. Wij kregen meerdere malen per week de vraag of wij een cuppingserum aanbieden.

Wij werken hard achter de schermen om een cupping serum te ontwikkelen. Hier stellen wij hoge eisen en kwaliteiten aan waardoor tijd nodig is om deze te ontwikkelen. Denk aan een cupping serum die niet te vettig is, goed meewerkt, verzorgend is en voor alle huidtypen geschikt is.

Blijf onze social media kanalen volgen voor alle nieuwe ontwikkelingen. 

Het is super belangrijk dat je het cuppen van je huid opbouwt. Begin je met cuppen, begin je automatisch met detoxen. Dit zie je niet altijd aan de buitenkant.

Begin met 3 a 4 keer per week te cuppen. Doe dit de eerste 3 weken. Wees hier bewust van je huid. Wat gebeurt er precies? wat voel je? Wat zie je? Door de positieve reactie van de huid  stimuleer je jezelf om te blijven cuppen en kan je echt profiteren van het resultaat. Maak desnoods voor en na foto’s om deze in de gaten te houden en stel een doel. Bijvoorbeeld: ”ik wil minder onzuiverheden of ik wil een glow zien na het cuppen”

Na de derde week kan je dagelijks cuppen en harder vacuüm zuigen. Gaat dit helemaal goed, en voelt het voor jezelf ook goed aan? Dan kan je zelfs 2 keer per dag cuppen. In de ochtend en avond met je reiniger bijvoorbeeld. Een aantal ervaren cuppers van Dutchskincare cuppen inmiddels met cup size M

1) Deze werkt intensiever  2) Bij haast ben je sneller klaar met cuppen omdat je een grotere opervlakte van de huid mee pakt. 

In het begin kunnen onzuiverheden verergerd worden en kun  sierpijn ervaren in je gezicht ( ja, dit bestaat). Geen paniek! Mocht je het eerste ervaren, gebruik dan het ”stappenplan voor een mooie huid”.

Heb je een vettige huid? Een huid die gevoelig is voor onzuiverheden? Voelt je huid hobbelig aan als je hier over heen glijdt met je hand? Hou er dan rekening mee dat dat deze hobbeltjes onzuiverheden zijn die tijdens het cuppen MOGELIJK eruit worden gezogen.  Cup in dit geval NIET met een olie en gebruik onderstaande stappenplan om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen voor een mooie gladde huid.

  1. Breng voor het cuppen een wasgel of serum aan 
  2. Cup de huid richting de lymfeknopen (zie bijgeleverde informatie folder )
  3. Was de tussenstof eraf en reinig de huid na met lotion
  4. Gebruik een KLEI masker
  5. Reinig je huid en breng een verzorgende serum aan.

Cup zoveel mogelijk met je reiniger, zorg ervoor dat dit een milde reiniger is.

Laat de cups MAX. 15 minuten op 1 plek zitten. Laat je de cup langer zitten dan heb je kans
op blaarvorming.

Het kan zijn dat je in het begin snel blauwe plekken ontwikkeld. Om dit te voorkomen is het
belangrijk dat je de cup niet te hard indrukt. Hoe harder je de cup indrukt hoe sterker de
zuigkracht van de cup is. Na een aantal dagen went je huid aan de cupping en kun je steviger
cuppen zonder dat je blauwe plekken ontwikkeld.

Denk voor het gezicht aan: een washgel of milk, dag of nachtcrème, serum of gezichtsolie.
Voor het lichaam kun je denken aan: een bodylotion, anticellulite crème, lichaamsolie, of
onder de douche zelfs zeep. Heb je een vettige huid? Dan is een gezichtsolie afgeraden om
mee te cuppen.

In het begin kan het cuppen inderdaad erg pijnlijk zijn. Dit komt door alle afvalstoffen die
opgehoopt zitten in die gebieden. Je zult merken dat hoe vaker je gecupt hebt hoe minder
pijn het doet. Om het begin minder pijnlijk te maken kun je ervoor kiezen om de eerste paar
keren onder de warme douche te cuppen. Door de warmte van het water komt de
doorbloeding al op gang, dit zorgt ervoor dat het weefsel wat soepeler is en hierdoor voelt
het cuppen minder pijnlijk aan. Om het cuppen minder stroef te maken kun je ervoor kiezen
om ook nog een zeep of douche olie als tussenstof te gebruiken.
Tevens kan flashcuppen in het begin ervoor zorgen dat dynamisch cuppen minder pijnlijk is.

Door de zuigkracht van de cup kan het zo zijn dat diepe onderliggende ontstekingen naar
boven komen. Het lijkt dan alsof je meer puistjes ontwikkeld terwijl deze onzuiverheden er al
wel zaten. Ze zaten alleen veel dieper. Uiteindelijk komen de puistjes omhoog en dan kun je
met regelmatig scrubben en cuppen ervoor zorgen dat de puistjes eruit komen. Als die
onzuiverheden eenmaal eruit zijn zul je zien dat je minder puistjes ontwikkeld. Door de
verbeterde doorbloeding en afvoer van afvalstoffen wordt de talgproductie genormaliseerd
en dus ontwikkel je minder nieuwe onzuiverheden. Wat je overhoudt is een zuivere en
schone huid. Het is dus even een kwestie van doorzetten maar het uiteindelijke resultaat is
het waard.

Integendeel, cuppen stimuleert onderhuidse eiwitten die voor de versteviging van de huid
zorgen en het verouderingsproces juist vertraagd. Cups zoveel mogelijk richting de
aangewezen richtingen in de bijgeleverde folder om het cupping proces optimaal te
benutten.

Dit wordt de cupping kiss genoemd en is een normaal proces. De huid wordt getild door het
cuppen om onder andere afvalstoffen op te ruimen. Tijdens het vrijkomen van deze
afvalstoffen kan de huid reageren door bloedpuntjes of blauwe plekken te vertonen.
Op het gezicht zie je dit vrijwel direct. Het is belangrijk om te stoppen met cuppen als dit op
het gezicht voorkomt en te wachten tot dit weg is getrokken. Dit omdat het lichaam de
afvalstoffen moet opruimen. Afhankelijk van de ernst duurt dit 1 a 3 dagen. Je kan dit
verminderen door sneller over het gezicht te glijden, meer tussenstof te gebruiken en de
cups rustig koppelen van je huid (niet trekken). Hoe vaker je cupt hoe minder dit wordt.
Statisch cuppen op het gezicht wordt hierdoor ook afgeraden.
Op het lichaam komt het vaak voor dat de blauwe plekken pas de volgende dag komen. Ook
dit is een normaal proces en wordt steeds minder bij herhaling van cuppen. Je kan doorgaan
met cuppen als je blauwe plekken krijgt maar probeer de blauwe plekken wel zoveel mogelijk
te ontwijken.

Verkleuring van de cup is een natuurlijk proces. De cup is gemaakt van hoogwaardige
siliconen. Siliconen staan erom bekend om na verloop van tijd onder invloed van zuurstof of
uv straling te kunnen verkleuren. Ze kunnen verkleuren van lichtgeel tot bruinig. Dit is
volkomen normaal en de kwaliteit van de cup gaat er niet op achteruit. Wil je de verkleuring
toch voorkomen dan kun je verschillende dingen doen.
De cups bewaren in het zakje voorkomt verkleuring door UV straling. Als ze al verkleurd zijn
kun je ze een paar minuten in een chloor badje leggen, in een bakje met heet water leggen of
weken in een badje met citroensap. De cups zullen zeker enkele tinten lichter worden en
afhankelijk van de mate van verkleuring er weer uit zien als nieuw.

Dit kan! De cups kunnen tot 250 graden blootgesteld worden zonder dat de kwaliteit
achteruitgaat.

Je mag jouw lichaam niet cuppen als je zwanger bent omdat het niet bekend is wat dit doet
voor de ongeboren baby. Intensieve stimulering van het lichaam zouden namelijk weeën
kunnen opwekken. Het gelaat mag daarentegen wel gecupt worden.

Dit is heel normaal, de doorbloeding wordt verhoogt waardoor je dit voelt en/of ziet.

Bij een vette huid wordt het afgeraden om een olie te gebruiken aangezien de huid al vettig is. Gebruik hiervoor in de plaats een reiniger, een hydraterende masker of een serum. Een kleimasker is ideaal om te cuppen bij een vettige huid. Let er wel op dat deze snel uitdroogt! Dit kan je oplossen door je gelaat tussen het cuppen door nat te maken met (rozen)water. Bij andere huidtypes kan gebruik worden gemaakt van olie.

 

Te allen tijde wordt aangeraden de huid extra in te smeren met een SPF (minimaal 30) in de zomer. Doordat cuppen het afvoeren van afvalstoffen stimuleert en je in de zomer meer vocht verliest, wordt het aangeraden om voor en na het cuppen extra water te drinken. Warmte zorgt tevens voor vaatverwijding, waardoor de huid mogelijk gevoeliger kan reageren en/of eerder puntbloedinkjes kan veroorzaken. Hier kun je rekening mee houden door meer tussenstof te gebruiken en rustiger te cuppen door minder zuigkracht te creëren. Het wordt afgeraden om te cuppen over een (door zon) verbrande huid. (Chirali, 2014). 

Heb je een intensieve behandeling gehad (denk aan microneedling, medische peeling of laser)? Dan kun je na ongeveer 7 tot 10 dagen beginnen met cuppen. Let op! Overleg dit altijd eerst met je specialist. Dit is namelijk afhankelijk van de intensiviteit en hersteltijd van de behandeling. 

Heb je thuis een dermaroller van minder dan 0,5 millimeter en is er geen bloed vrijgekomen na het rollen? Dan kun je de volgende dag weer beginnen met cuppen.

Sluit Menu
translate »
×