Pigmentvlekken

 

Wat is pigmentvlekken?

Een pigmentvlek wordt ook wel aangeduid als hyperpigmentatie. Dit wil zeggen dat er een toename is van pigment waarbij het meestal gaat om melanine, welke door de pigmentcellen gevormd wordt. De verandering van kleur kan variëren van lichtbruin tot zwart en kan zich in de epidermis of dermis bevinden. Onder invloed van verschillende omstandigheden kunnen pigmentcellen in de war raken en extra pigment aanmaken, wat kan resulteren in een ontsierende pigmentvlek. Ook kan het voorkomen dat er sprake is van een lichtgekleurde vlek waar minder of zelfs geen pigment in zit. Dit wordt hypo- of depigmentatie genoemd (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

  • Wanneer de actieve pigmentcellen in aantal toenemen
  • Wanneer de pigmentcellen een verhoogde melanine aanmaak hebben
  • Door een toename van melanine in de in de huidcellen
  • Aanwezigheid van atypische cellen

Welke verschillende soorten pigmentvlekken zijn er?

Er is veel variatie tussen pigmentvlekken. Sommigen zijn aangeboren, anderen zijn in de loop der tijd ontstaan. Ook is er een verschil tussen epidermaal en dermaal pigment. Epidermaal pigment bevindt zich in de bovenste huidlaag en kan bruin tot zwart gekleurd zijn. Het dermale pigment wat zich in de tweede huidlaag bevindt heeft een blauwe tot blauwgrijze kleur (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

 

 

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

Something is wrong.
Instagram token error.

dutchskincare

Follow
Load More

@dutchskincare

translate »