Meestgestelde vragen

 

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?
Een dermaroller behandeling biedt oplossingen, maar vergt wel geduld. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat iedereen anders zal reageren op een behandeling met de dermaroller. Meerdere behandelingen zijn noodzakelijk om een verbetering van je huidconditie te kunnen zien. Gemiddeld gezien worden resultaten iedere week gezien, omdat de huid verandert als gevolg van de hergroei van collageen.
De volgende factoren hebben invloed op de resultaten die de dermaroller biedt:
Leeftijd (hoe ouder, hoe langer het genezingsproces)
– Gezondheid
– Ernst van je huidconditie
– De hoeveelheid behandelingen
– Hoe vaak je de dermaroller gebruikt (meerdere behandelingen per maand hoeven geen betere resultaten te geven, omdat je huid niet de tijd krijgt om te herstellen).
– Gezicht of lichaam (omdat je lichaam een dikkere huid heeft kan het langer duren om resultaat te zien).

 

Welke gebieden op de huid kunnen behandeld worden?
Dermarollen kan je (anders dan veel andere huidbehandelingen) gebruiken op alle plekken op het lichaam. Ook kwetsbare plekken zoals onder de ogen en de nek kunnen behandeld worden. Wees hier wel voorzichtig mee.

 

Hoe weet ik welke naaldlengte ik moet gebruiken?
Ten eerste dien je NOOIT keloïd littekens te behandelen met een dermaroller. Als je een beginner bent is het zeer belangrijk om de naaldlengte van 1.5 mm te vermijden op het gezicht. Naalden van 1.5 mm zijn gewoonlijk voor op het lichaam of wordt gebruikt door professionals.
Gebruik 0.3 mm om producten, zoals serums en masker, beter je huid te laten doordringen. Wil jij je haargroei stimuleren? Dan is de 0.03 mm roller perfect hiervoor!
– Gebruik 0.5 mm voor fijne lijntjes, milde rimpels, littekens en zonneschade.
– Gebruik 1.0 mm voor matig tot diepe rimpels, diepe littekens, donkere pigmentaties, striae en littekens van waterpokken.
Belangrijk om te weten: als je niet zeker weet welke naaldlengte je moet gebruiken voor je littekens, hou dan de naaldlengte van 0.03 mm aan om te starten. Je merkt vanzelf wanneer je huid gewend is geraakt. Zodra dit gebeurd stap je over naar de 0.05mm

 

Welke producten kan ik gebruiken na het dermarollen?
Dutchskincare raad aan de behandeling af te ronden met een vitamine C serum, Retinol creme (vitamine A), vitamine E of hyaluronzuur serum.
Opmerking: alle producten mogen geen irriterende, toxische of comedogene ingrediënten bevatten, vermijd dus bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur!
Let op! Dutchskincare komt binnenkort met een eigen lijn serums. Deze zijn zeer geschikt na het rollen. Houdt onze social media kanalen in de gaten.

 

Hoe gevoelig is het?
Dit is afhankelijk van de druk die je op de dermroller uitoefent. De meeste mensen rapporteren een milde prikkelsensatie, maar de meerderheid van de mensen heeft geen last van de pijn. Als je een zeer gevoelige huid hebt, kan je vóór de behandeling verdovende crème aanbrengen.

 

Werkt de dermaroller op donkere kringen onder je ogen?
Dermarollen zal de donkere kringen onder je ogen niet verwijderen, maar je kunt het wel gebruiken om rimpels rond je ogen te behandelen. Gebruik met lichte druk de 0.03 mm roller.

 

Kan ik makeup of zonnebrandcreme gebruiken na de behandeling?
Draag geen make-up of zonnebrandmiddelen direct na de behandeling, omdat ze door de micronaalden diep in je huid zullen worden opgenomen. Deze 2 producten zijn niet geschikt voor een diepe huidbehandeling, omdat ze ingrediënten bevatten die irritatie kunnen veroorzaken. Het is het beste om een paar uur te wachten totdat je huid gekalmeerd is voordat je make-up of zonnebrandcrème aanbrengt.
Gebruik de dermaroller het liefst in de avond uren zodat je huid lekker kan herstellen tijdens het slapen.

 

Mijn huid breekt uit na een behandeling? Hoe komt dit?
Maak geen gebruik van de dermaroller als je actieve acne of ontstekingen hebt. Het dermarollen kan acne bacteriën rondom je gezicht verspreiden en het ontstaan van acne triggeren. Maak ook geen gebruik van de dermaroller als je diabetes of een koortslip hebt, hierdoor loop je een groter risico op een infectie.

 

Mag ik een dermaroller gebruiken na fillers?
Gebruik geen dermaroller als je net een behandeling met fillers hebt gehad. Hierdoor kunnen ongewenste effecten zoals roodheid, zwelling, etc. ontstaan. Dutch skin care raadt aan om te wachten met rollen voor minimaal 3 tot 4 weken.

 

Een beschermend hoes
Veel dermarollers hebben geen beschermend hoes. Veel gebruikers buigen zonder hoes de naalden per ongeluk en beschadigden daardoor hun huid. Infecties worden meestal gemeld als gevolg van beschadigde naalden. Een kwalitatieve dermaroller moet altijd een kwaliteitsdekking, zoals een beschermend hoes bevatten.

 

Een goede handleiding is het halve werk!
Veel dermarollers worden niet geleverd met goede instructies en dit kan leiden tot onjuist gebruik en hantering van de roller. Als gevolg hiervan zal dit resulteren in een slecht resultaat en bijwerkingen. Lees de bijgeleverde handleiding van de Dutchskincare dermaroller daarom ook goed door.

 

Aantal naalden
Veel oudere dermarollers hebben minder dan 200 naalden en ze zijn ver uit elkaar geplaatst. Dit levert minder dekking op en vereist meer rollen om het gebied om het zo grondig te kunnen behandelen. Als gevolg hiervan produceren de verouderde dermarollers pijnlijke behandelingen en stimuleren ze minder hergroei van collageen. Daarom heeft Dutchskincare gekozen voor de titanium dermatoller met 540 naalden.

 

Naald kwaliteit
De beste dermarollers zijn gemaakt met titanium naalden. Titanium naalden zijn de sterkste en ultrascherp.

 

Naald dikte
Sommige dermarollers zijn gemaakt van dikke naalden. Deze dermarollers zijn strikt bedoeld voor het behandelen van de gebieden op het lichaam. Voorkomen het gebruik van deze rollers op je gezicht. Het behandelen van je gezicht met dikke naalden kan resulteren in een pijnlijke behandeling en bijwerkingen. De dermaroller van Dutchskincare is gemaakt van fijne titanium naalden die de huid op secure wijze ‘beschadigen’.

 

translate »