VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Dermapen

Bij microneedling wordt een pen met kleine vibrerende naaldjes gebruikt en worden er kleine gaatjes in de bovenste huidlaag gemaakt. Hierna zal de huid zichzelf herstellen en kunnen werkzame stoffen tegen bijvoorbeeld huidveroudering goed hun werk doen.

Waar een aantal jaar geleden nog gebruik gemaakt werd van een Dermaroller, een roller met kleine naaldjes, is tegenwoordig de dermapen populair. Op de pen wordt een opzetstukje gezet die kleine naaldjes bevat. Deze naaldjes zijn op gewenste diepte in te stellen en door middel van vibratie zullen zij microwondjes in de huid maken. Door de verticaal gemaakte wondjes wordt het natuurlijke herstelproces van de huid in gang gezet. Hierbij wordt de collageen en elastine aanmaak gestimuleerd waardoor de huidtextuur en de stevigheid hiervan verbeterd. Het herstelproces zal ongeveer twee weken aanhouden, waarbij littekens verminderen, remodelleren en op de lange termijn verbeteren (Elghblawi, 2017).

Microneedling wordt voor verschillende doeleinden ingezet. De huid wordt strakker, herstelt en wordt op een natuurlijke manier verbeterd. Zo zal microneedling ingezet kunnen worden bij de verslappende, doffe huid maar kan het ook het uiterlijk van littekens of pigmentvlekjes wat vervagen (Elghblawi, 2017).

Voorafgaand aan de behandeling kunt u gebruik maken van EMLA-crème. Dit is een verdovende crème die op recept bij de huisarts verkrijgbaar is. Voorafgaand aan de behandeling zal de huid gereinigd worden en zal er een serum aangebracht worden. Het serum zal gekozen worden op uw specifieke wensen. Vervolgens zal de huidtherapeut met draaiende bewegingen de pen over de huid heen bewegen en er kunnen wat puntbloedinkjes ontstaan, welke na enkele minuten weer gesloten zullen zijn. Tot slot wordt er een verzachtende crème aangebracht die de huid goed verzorgt.

Wanneer mag ik niet met microneedling behandeld worden? (Alster & Graham, 2018).
U mag geen microneedling ondergaan wanneer u last heeft van:

  • Actieve acne
  • Actieve herpes in het behandelgebied
  • Ontstekingen in het behandelgebied
  • Neiging tot keloïdvorming
  • Gebruik van afweer onderdrukkende middelen (immunosuppresiva)
  • Zongebruinde huid

Na de behandeling kunt u er ietwat rood uitzien en warm aanvoelen, dit is gebruikelijk. Daarnaast kan de huid gaan schilferen. Deze effecten houden maximaal 2 tot 3 dagen aan. Verder is het van belang dat u de huid goed beschermt tegen Uv-straling en dagelijks met een zonnefactor van minimaal SPF 30 smeert. Na ongeveer 1 week kunt u weer met uw gebruikelijke huidverzorgingsproducten starten. De behandeling kan het best in kuur-vorm worden gedaan met een interval van 2 tot 4 weken.

Voor dat u deze behandeling ondergaat zal er een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeut bepalen of u de juiste indicatie heeft voor microneedling en of u behandeld kunt worden.

Sluit Menu
translate »
×