Couperose

 

Wat is Couperose?

Er wordt van couperose gesproken wanneer er sprake is van vaatjes in het gezicht. Dit wordt met name op de wangen en neus gezien en kan als zeer storend ervaren worden. Vaak lijkt het alsof iemand met couperose op de wangen altijd aan het blozen is (Mekkes, 2015).

Ontstaan/oorzaak?

Vaak speelt erfelijkheid bij couperose een rol. Daarnaast kunnen invloeden van buitenaf zoals roken, zon of medicatie van belang zijn en wordt het vaker gezien bij vrouwen met een licht huidtype (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Mogelijke behandelingen

Wanneer er enkele, goed zichtbare vaatjes aanwezig zijn, kunnen deze gemakkelijk met elektrocoagulatie dicht gebrand worden. Als er sprake is van meerdere vaatjes is IPL of laser een geschikte optie (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Advies

Het beste is om zoveel mogelijk triggers zoals zon of alcohol te vermijden.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

Something is wrong.
Instagram token error.

dutchskincare

Follow
Load More

@dutchskincare

translate »