Littekentherapie

 

Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan nadat de huid een beschadiging heeft opgelopen door trauma of ziekte. Het normale bindweefsel wordt hierbij vervangen door littekenweefsel. In sommige gevallen kunnen deze littekens voor klachten zorgen zoals bewegingsproblemen of een trekkerig gevoel (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Wat is littekenmassage?

Littekenmassage is een methode om de littekens door middel van speciale massagegrepen te versoepelen. Het esthetische aspect van het litteken kan hierbij verbeteren, maar ook het fysieke aspect. De pijn, jeuk en verhevenheid wordt verminderd en de beweeglijkheid van de huid wordt verbeterd. De massage wordt met name toegepast bij littekens die een verstoring hebben ondergaan in het genezingsproces en hierdoor dikker, vaster of roder zijn dan normaal (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).           

Wat zijn siliconenpleisters of -gel?

Bij littekens die de neiging tot verhevenheid hebben, kan gebruik gemaakt worden van siliconenpleisters. Hierbij is de beste methode om het litteken volledig onder de pleister of gel te bedekken. De siliconen zorgen ervoor dat het aspect van een litteken aanzienlijk verbeterd, het wordt kleiner, minder rood, soepeler en vlakker. Daarnaast kunnen symptomen als jeuk, irritatie of pijn verminderen. Wanneer de siliconenproducten twee weken na het trauma op een intacte huid worden aangebracht, zijn ze ook effectief in het voorkomen van verhevenheid. Wel moeten de producten minimaal 12 tot 13 uur per dag op de huid zitten, gedurende 2 tot 3 maanden (De Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Vergoeding

Littekentherapie wordt in sommige gevallen geheel of voor een gedeelte vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

Something is wrong.
Instagram token error.

dutchskincare

Follow
Load More

@dutchskincare

translate »