Peelings

 

Wat zijn peelings?

Peelings zijn verschillende soorten exfoliant waarvan het doel is een laagje van de huid te halen. Hierna kan de huid zich weer volledig herstellen. Peelings komen in verschillende varianten voor. Zo is er een verschil tussen Alpha Hydroxy Acid (AHA) en Bèta Hydroxy Acid (BHA). De oppervlakkige peelings kunnen voor verschillende doeleinden toegepast worden zoals milde huidveroudering door zonneschade, post-inflammatoire hyperpigmentaties, melasma en acne waarbij voornamelijk mee-eters aanwezig zijn. Middeldiepe peelings worden toegepast bij actinische keratosen, milde huidveroudering en vlekjes (NVDV, 2014).

Samen met u zal er gekeken worden naar de peeling die het beste bij uw wensen past.

Oppervlakkige peelings

Deze peelings kunnen de huid tot net onder de epidermis exfoliëren en leveren een subtiel resultaat. Vaak zijn er bij deze peelings meerdere behandelingen nodig om het resultaat te bereiken. Voor de oppervlakkige peelings wordt vaak gebruik gemaakt van een TCA, Jessner, glycolzuur (AHA) en salicylzuurpeeling (BHA) (NVDV, 2014).

Middeldiepe peelings

De middeldiepe peelings kunnen net iets verder reiken dan de oppervlakkige peelings. Zo wordt er een gecontroleerde destructie tot in het oppervlakkige deel van de dermis bereikt. Hierbij worden hogere percentages gebruikt van de AHA’s, BHA’s en TCA’s (NVDV, 2014).

Diepe peelings

Deze peelings worden vaak niet in de huidtherapeutische praktijk uitgevoerd, maar onder toezicht van een dermatoloog. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een TCA-peeling met een percentage van meer dan 50%. Dit wordt echter afgeraden indien de verhoogde kans op complicaties (NVDV, 2014).

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Wanneer u een afspraak heeft voor een peeling zal er tijdens de intake besproken worden wat uw wensen zijn en om welke reden u de peeling wilt ondergaan. Tijdens de behandeling zal de huid eerst gereinigd worden en zal er een korte dieptereiniging plaatsvinden, hierbij worden de onzuiverheden geledigd. Vervolgens zal de peeling aangebracht worden en aan de hand van de huidreactie zal bepaald worden hoe lang deze op het gezicht blijft zitten. De peeling zal daarna geneutraliseerd worden en er zal een aanvullende dagcrème aangebracht worden. Tijdens de behandeling zullen ook de thuisadviezen besproken worden. Na de behandeling kan de huid nog een aantal uur rood zijn, dit is normaal. Soms gaat de huid na enkele dagen vervellen. Laat deze velletjes met rust.

Wanneer mag ik geen peeling ondergaan?

Er zijn bepaalde omstandigheden waarbinnen u geen peeling mag ondergaan of de huidtherapeute hier extra mee moet oppassen. U mag absoluut geen peeling ondergaan wanneer u:

  • Binnen 6 maanden voor de peeling orale retinoïden (Roaccutane) gebruikt heeft.
  • Een actieve herpesinfectie (koortslip) in het te behandelen gebied heeft.
  • Mentaal of fysiek instabiel bent.
  • Geen realistisch verwachtingspatroon van de peeling heeft.

De huidtherapeute kan besluiten geen peeling uit te voeren wanneer u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Blootstelling aan de zon niet kunt mijden
  • Een donker huidtype heeft (Huidtype V-VI)
  • In het verleden bestraald bent
  • Een zware roker bent
  • Immunosuppressiva gebruikt (weerstand onderdrukkende middelen)
  • Een terugkerende herpesinfectie
  • Gevoelig bent voor hypertrofische of keloïdale littekens

Thuisadviezen

Omdat er een laagje van de huid afgehaald is door middel van de peeling, is de huid gevoeliger voor zonlicht. Om deze reden dient er regelmatig met een zonnefactor van minimaal SPF 30 gesmeerd te worden. Daarnaast is het onverstandig om het behandelde gebied gedurende langere tijd aan de zon bloot te stellen (NVDV, 2014).

Vergoeding

Onder verschillende omstandigheden kunnen peelings vergoed worden, zoals wanneer deze toegepast wordt als acne behandeling. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

Something is wrong.
Instagram token error.

dutchskincare

Follow
Load More

@dutchskincare

translate »