Wat is het?

 

Een mens wordt geboren met ongeveer 5 miljoen haarfollikels die over bijna het hele lichaam verspreid zijn, behalve op de handpalmen en voetzolen. De beharing kan per persoon verschillen in hoeveelheid, dikte en kleur en wordt onderverdeeld in vellushaar (dons) en terminaal haar. Het terminale haar is vanaf de geboorte aanwezig op de hoofdhuid, wenkbrauwen en wimpers. Pas vanaf de puberteit gaan bij vrouwen terminale haren groeien bij de oksels en schaamstreek. Bij mannen is er ook sprake van terminale haren op het gelaat en de rest van het lichaam. Een haarzakje vormt samen met het haarspiertje, waardoor we kippenvel krijgen, en de talgklieren het haartalgkliercomplex (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012). Haargroei is heel normaal en leidt bijna nooit tot problemen. In de huidige maatschappij is het echter heel gewoon om de haren weg te halen door te scheren, epileren of waxen. De beharing op het lichaam kan namelijk voor

Wanneer is lichaamsbeharing ongewenst?

 

Wanneer mensen hun lichaamsbeharing als ongewenst beschouwen verschilt per persoon. Vrouwen scheren vaak hun benen, oksels en schaamstreek omdat ze dit mooier en/of hygiënischer vinden. Mannen vinden vaak de haren op de rug en soms borst of buik storend wanneer dit dichtbegroeid is. Wanneer haargroei ongewenst is, is dus een mening maar kan soms tot ernstige psychosociale klachten leiden. De ongewenste beharing kan verwijderd worden door middel van scheren, epileren of waxen. Deze methoden kunnen voor irritaties of ingegroeide haren zorgen wat rode bultjes of vlekjes oplevert (Smelik, 2010).

Aandoeningen die te maken hebben met overbeharing

 

Hypertrichose, Hirsutisme, Ingegroeide haren & Pseudofolliculitis Barbae

 

Sinus Pilonidalis(Haarnetcyste) & Hidradenitis Suppurativa

 

Behandelingen, Advies & Vergoeding

 

Mogelijke behandelingen

 

Wat wij u kunnen aanraden

 

Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen, is het van belang dat er tussen de behandeling door zo min mogelijk geschoren wordt. Daarnaast wordt het epileren of waxen afgeraden omdat er dan geen haartje meer aanwezig is om te behandelen. Verder is het verstandig om de adviezen van de behandelend huidtherapeut op te volgen.

Mogelijkheden voor vergoeding

 

Boek hier jouw gratis intake + proefbehandeling

Something is wrong.
Instagram token error.

dutchskincare

Follow
Load More

@dutchskincare

translate »