Rosacea

 

Wat is het?

Rosacea is een chronische aandoening van het gelaat die gekenmerkt wordt door roodheid, vaatjes en bultjes of puistjes. De aandoening komt vooral voor bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar en die een lichte huid hebben. Ongeveer 10% van de bevolking heeft hier last van (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Ontstaan/oorzaak?

De oorzaak of ontstaanswijze van rosacea is onbekend. Wel is bekend dat er afwijkingen van de kleine bloedvaten zijn evenals zonschade aan omliggend weefsel en een abnormale ontstekingsreactie. De vaatjes in het gezicht zijn groter, liggen dichter aan het oppervlak en zorgen voor een verhoogde doorbloeding van het gezicht. De klachten van rosacea kunnen verergeren door bepaalde triggers zoals alcohol, pittig eten, het weer, huidproducten of bepaalde geneesmiddelen (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Mogelijke behandelingen

Het behandelen van de ontstekingen en irritaties van het gezicht zal in overleg met de huisarts of dermatoloog gaan. Deze kan een crème of zalf voorschrijven voor de klachten. Aan de roodheid kan de huidtherapeut een bijdrage leveren door middel van camouflagetherapie, laser of IPL. Met camouflagetherapie zal de roodheid blijven bestaan, maar zal er samen met u gekeken worden naar de juiste kleur camouflage voor dagelijks gebruik.

Advies

Om de rosacea onder controle te houden is het belangrijk de triggers te vermijden en dagelijks met een hoge zonnefactor te smeren. Daarnaast kan groene camouflage make-up de roodheid wat verdoezelen.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

Something is wrong.
Instagram token error.

dutchskincare

Follow
Load More

@dutchskincare

translate »