IPL

 

Wat is een IPL?

IPL, oftewel Intense Pulsed Light is een zichtbare lichtflits die al sinds 1994 gebruikt wordt voor medische doeleinden. Er wordt door middel van selectieve fotothermolyse gericht schade aan bijvoorbeeld pigmentvlekjes, bloedvaatjes en haren aangericht. Het licht reageert dus selectief op het rode bloed of donkere pigment van vlekjes en/of haren (Babilas, Schreml, Szeimies & Landthaler, 2010).

Hoe werkt het precies?

De lichtdeeltjes die uitgestraald worden door het IPL-apparaat worden door verschillende kleuren in de huid geabsorbeerd en omgezet in warmte. De kleuren die reageren zijn de lichtbruine tot zwarte pigmentvlekjes, donkerblonde tot zwarte haren en de rode kleur van kleine bloedvaatjes. Wanneer de kleur de geabsorbeerde energie in warmte omzet, zorgt dit ervoor dat het doel in de huid vernietigd wordt. Bij bloedvaatjes stollen de eiwitten in het bloed waardoor het bloedvaatje niet meer functioneert en door het lichaam afgebroken en afgevoerd wordt (Babilas, Schreml, Szeimies & Landthaler, 2010).

Waar wordt IPL voor gebruikt?

IPL wordt voor een groot aantal huidaandoeningen gebruikt. Deze variëren van gepigmenteerde huidaandoeningen tot vaatjes. Zo is behandeling van ongewenste haargroei, pigmentvlekjes, haarvaatjes in het gezicht, zonschade en kersenwratjes mogelijk (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Wanneer mag ik geen IPL ondergaan?

U mag geen IPL-behandeling ondergaan wanneer u:     

Een onrealistische verwachting van de behandeling hebt
Zwanger bent
Body Dismorphic Disorder heeft (BDD)
Epilepsie heeft
Een zeer donker huidtype heeft
Lichtovergevoeligheid
Antibiotica
Ontstekingen in het behandelgebied
Zonnebrand hebt
(Babilas, Schreml, Szeimies & Landthaler, 2010).        

Adviezen

Na de behandeling kan de huid er wat roder uitzien dan normaal. Ook kan er bij behandeling van vaatjes op de wangen enkele dagen wat vochtvorming onder de ogen aanwezig zijn. Dit trekt na 2 tot 3 dagen weer weg. Het is belangrijk om de huid na behandeling goed te beschermen met een zonnefactor van minimaal SPF 30 (Babilas, Schreml, Szeimies & Landthaler, 2010).

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »