Lipoedeem massage

 

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een chronische ziekte bij vrouwen waarbij een ongelijke vetverdeling aan de benen en/of armen. Hierbij kunnen klachten als pijn, zware benen, gevoeligheid bij aanraking of het sneller krijgen van blauwe plekken voorkomen. Afvallen helpt bij deze aandoening niet en wordt bij de huisarts vaak verward met obesitas. Doordat de afvallen niet helpt en de aandoening nog niet altijd herkend en erkend wordt, kan dit voor psychische klachten zorgen (Damstra & Nijsmellighe, 2015).

En verder?      
Door de ongelijke en vergrootte vetcellen bij lipoedeem kan het lymfestelsel onder druk komen te staan en de lymfe niet goed afgevoerd kan worden. Hierdoor kan er een vicieuze cirkel ontstaan waarbij de beperkte lymfeafvoer en toename van vetweefsel elkaar in stand houden. Hierdoor kan ‘secundair’ lymfoedeem ontstaan. Dit wordt lipo-lymfoedeem genoemd (NVH, KNGF, 2013).

Wat doen we bij een lipoedeem massage?

Lipoedeem is helaas niet te genezen. Het kan doormiddel van een actieve levensstijl, compressietherapie en een gezond gewicht wel draaglijker gemaakt worden. Daarnaast is uit de praktijk gebleken dat het uitvoeren van massage bij lipoedeem de pijnklachten met de tijd kan verminderen.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »