VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Lipoedeem massage

Lipoedeem is een chronische ziekte bij vrouwen waarbij een ongelijke vetverdeling aan de benen en/of armen. Hierbij kunnen klachten als pijn, zware benen, gevoeligheid bij aanraking of het sneller krijgen van blauwe plekken voorkomen. Afvallen helpt bij deze aandoening niet en wordt bij de huisarts vaak verward met obesitas. Doordat de afvallen niet helpt en de aandoening nog niet altijd herkend en erkend wordt, kan dit voor psychische klachten zorgen (Damstra & Nijsmellighe, 2015).

En verder?      
Door de ongelijke en vergrootte vetcellen bij lipoedeem kan het lymfestelsel onder druk komen te staan en de lymfe niet goed afgevoerd kan worden. Hierdoor kan er een vicieuze cirkel ontstaan waarbij de beperkte lymfeafvoer en toename van vetweefsel elkaar in stand houden. Hierdoor kan ‘secundair’ lymfoedeem ontstaan. Dit wordt lipo-lymfoedeem genoemd (NVH, KNGF, 2013).

Lipoedeem is helaas niet te genezen. Het kan doormiddel van een actieve levensstijl, compressietherapie en een gezond gewicht wel draaglijker gemaakt worden. Daarnaast is uit de praktijk gebleken dat het uitvoeren van massage bij lipoedeem de pijnklachten met de tijd kan verminderen.

Sluit Menu
translate »
×