VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Manuele lymfe drainage (MLD)

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die bij behandeling van lymfoedeem wordt toegepast. Hierbij wordt de lymfvasomotoriek gestimuleerd om zo een betere opname van het vocht te bewerkstelligen. De grepen van dit soort massage zijn langzame, cirkelvormige grepen die in een vloeiende beweging worden toegepast. MLD wordt toegepast wanneer er nog sprake is van verplaatsbaar oedeem (pitting oedeem). Er zijn ook technieken mogelijk waarbij het weefsel soepeler gemaakt wordt (Verdonk, 2011)

Bij een MLD-behandeling zullen eerst de bestaande lymfknopen aangezet worden. Wanneer de lymfknopen verwijderd zijn, zal het vocht over de waterscheiding in het midden van het lichaam gebracht worden en via de lymfeklieren aan de andere kant van het lichaam afgevoerd worden. Nadat de betreffende knopen zijn aangezet, zullen de massagegrepen uitgevoerd worden. Deze zijn specifiek toegespitst op de aanwezige klachten en vorm van oedeem. Het lymfestelsel wordt zo geactiveerd waardoor er een extra afvoer van lymfe kan plaatsvinden (Verdonk, 2011).

De manuele lymfedrainage wordt vaak vanuit de basisverzekering vergoed. Het verschilt echter per zorgverzekeraar hoeveel behandelingen u kunt declareren. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Sluit Menu
translate »
×