Microdermabrasie

 

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een manier om de huid op mechanische wijze te exfoliëren en wordt gebruikt voor (rest)acne, littekentjes, striae en huidveroudering door de zon. Door op de huid een vacuüm te creëren wordt er voor het lichaam met veilige kristallen een klein laagje van de huid gehaald. Deze kristallen zijn vaak uit aluminiumoxide vervaardigd (Karimipour, Karimipour, & Orringer, 2010).

Hoe werkt het precies?

Op het microdermabrasie apparaat wordt een buis aangesloten met schone kristallen. Deze gaan door middel van druk via een slangetje naar de behandelkop toe waar het via een vacuüm zijn werk op de huid doet. De gebruikte kristallen worden via een tweede slangetje aan de behandelkop afgezogen en opgevangen. Zo wordt ervoor gezorgd dat er alleen gebruik gemaakt wordt van schone kristallen en kan er geen kruisbesmetting tussen patiënten plaatsvinden (Karimipour, Karimipour, & Orringer, 2010). Voorafgaande aan de behandeling zal de huid goed gereinigd worden. Achteraf zal er een verzorgende crème aangebracht worden.

Waar wordt microdermabrasie voor gebruikt?

Microdermabrasie kan gebruikt worden voor het vervagen van (rest)acne, littekentjes, striae, oppervlakkige pigmentvlekjes, doffe huid of huidveroudering. Het is goed om te weten dat deze behandeling de aandoening niet volledig wegneemt, maar het esthetisch aspect hiervan verbeterd (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Wanneer mag ik geen microdermabrasie ondergaan?

U mag geen microdermabrasie ondergaan wanneer u last heeft van:

  • Actieve rosacea
  • Vasculaire aandoeningen op behandellocatie
  • Actieve acne
  • Actieve herpes simplex (koortslip)
  • Wratten
  • Eczeem
  • Psoriasis
  • In de afgelopen 6 maanden Roaccutane heeft gebruikt

(Savardekar, 2012)

Adviezen

Na de behandeling kan de huid er nog enkele uren wat roder uitzien en gevoeliger zijn dan normaal, dit trekt weer weg. De behandeling mag elke 10-15 dagen uitgevoerd worden en kan eventueel gecombineerd worden met een oppervlakkige peeling. Na behandeling dient de huid goed beschermd te worden met een zonnefactor van minimaal SPF 30.

 

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »