Cups info

Cupping

Wat is cupping?

Cupping is een natuurlijke remedie dat eeuwenoud is en veelal wordt gebruikt in de islamitische en Chinese geneeskunde. Deze staat bekend om de verhoging van de bloedtoevoer  in het lichaam, ontstekingsremmende werking, spier- en gewricht pijn mindering en verhoging van het herstelvermogen van sporters. Verder versterkt en verstrakt het de huidstructuur en nog veel meer. De huid wordt door de vacuüm zuigende werking van de cups opgezogen en lost de verklevingen op die door afvalstoffen zijn ontstaan. Er wordt gezegd dat 5 minuten cuppen staat voor 30 minuten masseren.

De verchillende maten: S/M/L/XL

De cups zijn te gebruiken op de volgende lichaamsdelen met de bijbehorende maat:

Small: gelaat
Medium: buik en armen
Large: onderbenen, heupen en schouders
Extra large: bovenbenen, billen en rug

Voor wie is cupping bedoeld?

Massage therapeuten, fysiotherapeuten, huidspecialisten, sporters en thuis gebruikers.

Hoe creëer je vacuüm?

 1. Kies de juiste cup maat voor de juiste zone
 2. Met een tussenstof: body crème, olie of zeep smeer je de zone royaal in.
 3. Plaatst de cup op de huid en druk met beide duimen de cup goed in van boven zodat je vacuüm creëert.
 4. Laat deze rustig los

3 manieren om de cups te gebruiken

CUPPINGMASSAGE:
Gebruik voldoende tussen stof om gemakkelijk te glijden over de huid. Maak nu zigzaggende en/ of draaiende bewegingen richting het hart toe. Dit voer je om de dag 5 a 10 minuten uit per probleem zone. Dit herhaal je en bouw je af naar 1 a 2 keer per week bij je totdat je je resultaat behaald.

STATISCH CUPPEN:
Plaatst de cups op de pijnlijke gedeeltes van het lichaam en laat deze gedurende 5 a 15 minuten op deze plek. Haal de cup eraf en herhaal dit. De huid kan hierdoor erg rood worden. Dit is normaal en verdwijnt binnen enkele dagen. Vermijd de voorkant van de nek, knie- en arm holtes.

FLASH CUPPEN:
Plaatst de cup, laat deze los en herhaal dit een aantal keer voor een sterke doorbloeding binnen korte tijd.

Tips over cupping

 1. Als je vacuüm verliest, waardoor dehuid niet meer naar boven wordt getrokken zal je meer olie moeten smeren zodat je jouw massage hervatten.
 2. Hoe harder je knijpt aan de cups hoe intensiever ze zuigen en hoe pijnlijker dit aanvoelt. Voor een minder sterke zuigkracht zal je minder hard moeten drukken. Begin hier ook mee de eerste week.
 3. Je massage kan stroef verlopen als je veel ophopingen hebt. Om deze stroefheid te verminderen. Kan je de ‘flash cuppen’ methode gebruiken om dit op te lossen.
 4. Roodheid/ blauwe plekken, afdrukken van de cups en jeuk zijn normale vertoningen na het cuppen. Dit zorgt voor een verbeterende doorbloeding op het behandelde gebied
 5. Je kan de cups ook tijdens het douchend gebruiken.
 6. Maak before en after fotos om het proces in de gaten te houden
 7. Drink veel water na de massage, om de afvalstoffen een handje te helpen bij het afvoeren.

Verzorging van de cups

Om de cups schoon te maken dien je deze te wassen met lauw water en zeep.

Waarschuwing

Gebruik te cups niet als je vaatproblematiek hebt, kanker hebt, zwanger bent, bloedverdunners gebruikt, hartproblemen hebt. Niet gebruiken bij verse littekens, open wonden, geschaafde huid of een huid die ontstoken is zoals actieve acne.


Facebook


Instagram


Snapchat

translate »