Dermatofibroom

 

Wat is dermatofobiroom?

Een dermatofibroom is een goedaardig knobbeltje die vaak aan de onderbenen en meer bij vrouwen voorkomt. In het knobbeltje is sprake van een ophoping van fibroblasten. Dit zijn de cellen die ervoor zorgen voor de aanmaak van bindweefsel. Hierdoor wordt het een stevig knobbeltje die indeukt wanneer het omliggende weefsel opgepakt wordt. Daarnaast heeft het knobbeltje vaak een rozige of bruine kleur, waardoor deze als cosmetisch storend ervaren kan worden (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Hoe ontstaat dermatofobiroom?

Er werd een tijd gedacht dat een dermatofibroom een mogelijke reactie was na een insectenbeet. Dit is echter nooit bewezen, het kan ook een op zichzelf staande nieuwvorming van weefsel zijn (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Mogelijke behandelingen

Een dermatofibroom zorgt over het algemeen niet voor fysieke klachten en hoeft om deze reden ook niet verwijderd te worden. Dit wordt in de meeste gevallen dan ook afgeraden. De kans is erg groot dat het litteken na behandeling meer ontsierend is dan de dermatofibroom zelf (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

 

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »