Fibromen

 

Wat is Fibromen?

Fibromen, of steelwratjes, zijn goedaardige kleine huidtumoren bestaande uit bindweefsel. Ze zijn huidkleurig of lichtbruin, voelen week aan en komen bij bijna 50% van de bevolking voor. De fibromen komen met name in de hals, oksels en onder de borsten voor, maar worden ook soms in de liezen of op oogleden aangetroffen. Behandeling is niet noodzakelijk, maar gebeurt voornamelijk vanuit cosmetisch oogpunt (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Mogelijke behandelingen

De fibromen kunnen gemakkelijk weggehaald worden door middel van elektrocoagulatie, knippen of curettage. Bij elektrocoagulatie wordt met een heel dun naaldje waar stroom op staat het fibroom verhit en zo wordt de verhevenheid als het ware weggebrand. Hiervoor zullen gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig zijn.

Advies

Na de behandeling zal er een klein korstje ontstaan. Deze zal er na enkele dagen vanzelf afvallen. Belangrijk is dat u na het douchen het plekje voorzichtig droogdept en niet te ruw afdroogt. Ook dient het ontstane wondje uit de zon gehouden te worden om de kans op hyperpigmentaties te verkleinen.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »