VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Fibromen

Fibromen, of steelwratjes, zijn goedaardige kleine huidtumoren bestaande uit bindweefsel. Ze zijn huidkleurig of lichtbruin, voelen week aan en komen bij bijna 50% van de bevolking voor. De fibromen komen met name in de hals, oksels en onder de borsten voor, maar worden ook soms in de liezen of op oogleden aangetroffen. Behandeling is niet noodzakelijk, maar gebeurt voornamelijk vanuit cosmetisch oogpunt (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

De fibromen kunnen gemakkelijk weggehaald worden door middel van elektrocoagulatie, knippen of curettage. Bij elektrocoagulatie wordt met een heel dun naaldje waar stroom op staat het fibroom verhit en zo wordt de verhevenheid als het ware weggebrand. Hiervoor zullen gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig zijn.

Na de behandeling zal er een klein korstje ontstaan. Deze zal er na enkele dagen vanzelf afvallen. Belangrijk is dat u na het douchen het plekje voorzichtig droogdept en niet te ruw afdroogt. Ook dient het ontstane wondje uit de zon gehouden te worden om de kans op hyperpigmentaties te verkleinen.

Sluit Menu
translate »
×