Gerstenkorrels

Wat is Gerstenkorrels?

Een gerstekorrel of milium is een cyste (holte) die gevuld is met keratine, net onder de epidermis ligt en ontstaan uit talgklieren. De milia zijn ongeveer 1 tot 3 millimeter groot en wit/gelig van kleur. Er zijn vaak meerdere milia op het gezicht te zien. Ze kunnen ook in een enkele vorm voorkomen en dan wat groter zijn. Bij jonge mensen komen ze vaak rond de ogen of op de wangen voor.  Het kan ook voorkomen dat milia ontstaan na een beschadiging van de huid zoals een brandwond, zonnebrand of bestralingstherapie (Mekkes, 2013).

Hoe ontstaan gerstenkorrels?

Gerstekorrels kunnen op twee verschillende manieren tot stand komen, primair en secundair. Primaire gerstekorrels komen veel rond de ogen en op de wangen van jonge mensen voor. De gerstekorrels die vaak bij baby’s vlak na de geboorte te zien zijn komen door de androgene hormonen van de moeder en zullen na enkele weken vanzelf verdwijnen. Secundaire gerstekorrels ontstaan na beschadiging van de huid zoals zonnebrand, brandwonden of bestralingstherapie (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Mogelijke behandelingen

Indien de gerstekorrels niet uit zichzelf weggaan, kan de huidtherapeute u hiervoor behandelen. Bij de behandeling wordt de huid vooraf gereinigd en zal er met een steriele naald een minuscuul prikje in de gerstekorrel gegeven worden. Hierna zal de gerstekorrel zorgvuldig verwijderd worden zonder de omliggende huid te beschadigen (Mekkes, 2013).

Advies

Ga vooral niet zelf aan de slag. De gerstekorrels liggen vaak te diep om deze zelf uit te kunnen drukken en zullen hierbij alleen voor beschadigingen aan de huid zorgen (Mekkes, 2013).

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »