Hypopigmentatie

 

Soorten hypopigmentatie

Post inflammatoire hypopigmentatie 
Naast dat er een donkere pigmentvlek kan ontstaan door wondjes of ontstekingen kan dit ook juist zorgen voor een lichtere vlek. Dit komt voornamelijk voor bij mensen met een donker huidtype.

Pityriasis Alba  
Een milde vorm van constitutioneel eczeem waarbij het aantal actieve pigmentcellen verminderd is in de vlekken. Deze vorm van hypopigmentatie komt voornamelijk voor op de wangen.

Pityriasis versicolor     
Een oppervlakkige schimmel die zorgt voor lichtere en/of donkere pigmentvlekjes die vooral op de romp, in de hals en in de nek voorkomen. Het is een licht schilferende aandoening die met name bij adolescenten en jongvolwassenen voorkomt.

Vitiligo
Door een onduidelijke oorzaak verdwijnen de pigmentcellen uit de huid. Met de tijd kunnen de pigmentloze vlekken steeds groter worden of kunnen er meer ontstaan. De voorkeurslocaties zijn rond de ogen en kin en op het lichaam rond de ellebogen, knieën, vingers, polsen, oksels of voetruggen.

Mogelijke behandelingen

Pigmentvlekken die donkerder zijn dan de eigen huidskleur zijn op verschillende manieren te behandelen. Dit wordt vaak alleen gedaan wanneer mensen de vlekjes ontsierend vinden. Mogelijke behandelingen hiervoor zijn een chemische peeling, cryotherapie, lichtflits (IPL), laser, microneedling of camouflagetherapie.

Advies

Bij pigmentvlekken is het zeer belangrijk om te beschermen tegen de zon. Het behandelen van pigmentvlekken is namelijk niet zinvol wanneer er niets tegen verergering gedaan wordt. Om pigmentvlekken in het gezicht te voorkomen is het van belang elke dag te smeren met een zonnefactor van minimaal SPF 30. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een zonnehoed of beschermende kleding.
Verder zijn er een aantal ingrediënten die kunnen helpen bij oplichten van pigment.

  • Hydroquinone, dient door de huisarts voorgeschreven te worden
  • Arbutin
  • Azelaïnezuur, of azelaic acid
  • Kojizuur, let hierbij op dat het product in een lucht- en lichtdicht pompje verpakt zit
  • Zoethoutwortelextract, werkt tevens ontstekingsremmend
  • Exfolianten, bijvoorbeeld salicylzuur, glycolzuur of melkzuur.
  • Vitamine A-zuur, via de huisarts of in lage doses in dagcrèmes
  • Vitamine C, werkzaam vanaf 5% en dient ook in een luchtdicht pompje gekocht te worden
  • Niacinamide (B3), werkzaam in een concentratie van minimaal 4%

Tijdens een behandeling kan het juiste ingrediënt voor uw huid bepaald worden. De huidtherapeute kan u hierbij een passend productadvies doen.

Vergoeding

De camouflagetherapie wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »