VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Kersenwratjes

De kersenwratjes worden ook wel cherry angiomen of seniele angiomen genoemd. Ze kenmerken zich door een helderrode kleur en ronde of ovale vorm. De plekjes zijn soms nauwelijks zichtbaar en sommigen kunnen tot wel vijf millimeter groot worden. De kersenwratjes komen vooral op het lichaam en de bovenarmen en -benen voor. Wanneer er per ongeluk langs plekje geschaafd wordt, zal deze snel gaan bloeden. Met de jaren komen er vaak steeds meer bij en deze kunnen in grote aantallen als ontsierend ervaren worden (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

De oorzaak is niet precies bekend. Wel bestaat er waarschijnlijk een verband met genetische factoren, zwangerschap, blootstelling aan chemicaliën en sommige aandoeningen.

Om deze kleine plekjes te kunnen behandelen zal er met warmte gewerkt moeten worden om de vaatjes de coaguleren. Dit kan gedaan worden met IPL, laser of elektrocoagulatie. Bij laatstgenoemde zal het kersenwratje door middel van een klein naaldje met hoogfrequente stroom aangestipt worden. De bloedvaatjes worden hiermee dicht gebrand en de restanten zullen vervolgens door het lichaam afgevoerd worden (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Voor heftige vormen van acne zal medicatie een oplossing zijn. Een mild tot matige acne vulgaris of comedonica kan goed door een huidtherapeute behandeld worden. Om tot het best mogelijke resultaat te komen zal er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. Hierbij kunt u uw wensen en prioriteiten aangeven. Er zal gekeken worden waar de oorzaak van de acne ligt en hoe deze in de toekomst te voorkomen is. Tijdens een huidtherapeutische behandeling zal het behandelgebied eerst mild gereinigd worden en zal er een dieptereiniging uitgevoerd worden. Hierbij wordt doormiddel van een steriel naaldje een kleine opening gemaakt om daarna door lichte druk uit te oefenen het opgehoopte talg in de verstopte talgklier te kunnen verwijderen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een chemische peeling met bijvoorbeeld salicylzuur, welke vetoplossend werkt (Ultee, 2015). De behandeling zal afgesloten worden met een verzorgende crème en passende thuisadviezen.

Een acne behandeling alleen in de praktijk is vaak niet voldoende. Door thuis gebruik te maken van de juiste, op uw huid afgestemde producten zorgt u voor sneller resultaat. Daarnaast wordt er door het thuisgebruik van producten een nieuwe acne uitbraak voorkomen en zal de huid een stuk rustiger blijven.

  • Elke dag reinigen met een goede, op uw huid afgestemde reiniger
  • Na het reinigen de huid droogdeppen en zéker niet droogwrijven
  • Laat de huid met rust en pulk niet aan velletjes of puistjes. Hierdoor kunnen littekens of nieuwe puistjes ontstaan (Thuisarts, 2017).

In de meeste gevallen is een (gedeeltelijke) vergoeding van de acne behandeling vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering mogelijk. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar over de polisvoorwaarden.

Sluit Menu
translate »
×