VANDAAG BESTELD? DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! ACTIE IS NOG TIJDELIJK GELDIG! Nu nog voor €29,95 i.p.v €39,95.

Teleangiëctasieën

Teleangiëctasieën zijn kleine bloedvaatjes in de huid die in verschillende vormen voorkomen. Dit kan een enkel lijntje zijn tot iets wat lijkt op een spinnetje (spider naevus). De vaatjes zijn rood tot paars van kleur en schieten weg wanneer er druk op uitgeoefend wordt (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

De vaatjes kunnen onder verschillende omstandigheden zoals zwangerschap, beschadiging van de huid of huidziekten ontstaan. Ze zijn dan verwijd en zullen niet uit zichzelf weer slinken (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Om vaatjes te behandelen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het kan gedaan worden met elektrocoagulatie, laser, IPL of sclerotherapie (inspuiten). Aan de hand van de omvang en grootte van de vaatjes zal de huidtherapeut de meest geschikte behandeling bepalen. Alle behandelingen brengen warmte in het vaatje waardoor de eiwitten stollen. Het vaatje functioneert dan niet meer en wordt door het lichaam langzaam afgebroken en afgevoerd. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het beoogde resultaat te bereiken (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

De camouflagetherapie wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Sluit Menu
translate »
×