Teleangiëctasieën

 

Wat is het?

Teleangiëctasieën zijn kleine bloedvaatjes in de huid die in verschillende vormen voorkomen. Dit kan een enkel lijntje zijn tot iets wat lijkt op een spinnetje (spider naevus). De vaatjes zijn rood tot paars van kleur en schieten weg wanneer er druk op uitgeoefend wordt (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Ontstaan/oorzaak?

De vaatjes kunnen onder verschillende omstandigheden zoals zwangerschap, beschadiging van de huid of huidziekten ontstaan. Ze zijn dan verwijd en zullen niet uit zichzelf weer slinken (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

Mogelijke behandelingen

Om vaatjes te behandelen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het kan gedaan worden met elektrocoagulatie, laser, IPL of sclerotherapie (inspuiten). Aan de hand van de omvang en grootte van de vaatjes zal de huidtherapeut de meest geschikte behandeling bepalen. Alle behandelingen brengen warmte in het vaatje waardoor de eiwitten stollen. Het vaatje functioneert dan niet meer en wordt door het lichaam langzaam afgebroken en afgevoerd. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het beoogde resultaat te bereiken (de Groot, Toonstra & Lorist, 2012).

De camouflagetherapie wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

 

Wij vinden het heel erg belangrijk wat onze onze cliënten van ons vinden. Dat is de reden dat wij in zee zijn gegaan met Kiyoh. Alle beoordelingen en verbeterpunten worden verzameld door een onafhankelijk platform en deze komen direct op onze website. Deze beoordelingen kunnen wij niet aanpassen of verwijderen. Wij zijn enorm trots op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Hiernaast ziet u het gemiddelde cijfer en het aantal ervaringen met Dutch Skincare.
Deel uw ervaring met Dutch Skincare. Klik hier: Beoordeel Dutch Skincare

[instagram-feed]

@dutchskincare

translate »